Siirry sivusisältöön

Korona

Lomarenkaan vuokramökkeihin ei kohdisteta tällä hetkellä koronarajoituksia.

Lomarenkaan vuokramökkeihin ei kohdisteta tällä hetkellä koronarajoituksia.

Tämä sivu on päivitetty 17.1.2023

Lomarenkaan vuokramökkeihin ei kohdisteta tällä hetkellä koronarajoituksia.

Suomen hallituksen ja THL:n suositukset sekä viranomaisten määräykset koronaviruksen leviämisen estämiseksi ulottuvat myös kotimaan matkailuun. Pyydämme, että huomioit liikkumista ja matkustusta koskevat ohjeet varausta tehdessä ja mökkilomasi aikana.

Voiko mökkejä varata korona-aikana?

Voit tehdä varauksia täysin normaaliin tapaan. Varauskalenterit ovat tällä hetkellä avoinna aina kevääseen 2023 asti. Kaikissa varauksissa ja varausten peruutuksissa noudatetaan Lomarenkaan varaus- ja peruutusehtoja. Suosittelemme lisäksi huolehtimaan oman matkavakuutuksen voimassaolosta ja selvittämään vakuutuksen ehdot omasta vakuutusyhtiöstä. Voit etsiä mökkejä tästä linkistä!

Tarkista saapumis- ja lähtöajat varaamallesi mökille

Muistathan ehdottomasti tarkistaa saapumis- ja lähtöajan varausasiakirjoista, jotta et saavu mökille liian aikaisin tai vietä ylimääräistä aikaa mökillä. Lähtökohtaisesti aikaisempi saapumisaika tai myöhäisempi lähtöaika eivät ole mahdollisia.

Erityisesti hiihto- ja matkailukeskuksissa on ehdottoman tärkeää noudattaa saapumis- ja lähtöaikoja, jotta siivoajilla on mahdollisimman paljon aikaa siivota kohdetta. Siivoajilla on siivottavanaan samana päivänä useampia kohteita. Jos aiot saapua myöhemmin tai lähteä mökistä aikaisemmin, niin siitä kannattaa ilmoittaa mökin omistajalle tai huoltajalle – näin siivoojat saavat vielä enemmän aikaa siivouksen suorittamiseen.

Pandemian tuomat poikkeusolosuhteet sekä normaalia suuremmat matkailijamäärät saattavat aiheuttaa viivästyksiä mökkien siivousten valmistumiseen isoissa hiihtokeskuksissa, ja näin ollen huonoimmassa tapauksessa pääsy kohteeseen voi pienesti viivästyä – pyydämmekin kärsivällisyyttä, mikäli tällainen tilanne sattuu kohdallesi.

Karanteeni ja omaehtoinen karanteeni
Vuokramökillä ei voi viettää omaehtoista karanteenia. Viranomaisen määräämä karanteeni on aina erillistapaus ja siitä on sovittava tapauskohtaisesti. Karanteenista tulee aina ilmoittaa kohteen omistajalle/huoltajalle ja Lomarenkaalle.

Sairastuminen vuokramökillä

Jos sairastut ollessasi vuokramökillä, toimi näin:

  • Ilmoita heti omistajalle/huoltajalle asiasta ja kysy paikallisen terveydenhuollon Koronapäivystysnumero.
  • Jos koronavirusepäilyyn riittävät kriteerit täyttyvät kohdallasi, älä lähde julkisilla kulkuvälineillä terveysasemalle tai sairaalaan. Omalla autolla kulkeminen saattaa olla mahdollista, mutta keskustele siitä ensin puhelimessa paikallisen koronapäivystäjän kanssa.
  • Jos oireet ovat vakavat eli sinulla on kova kuume ja hengenahdistus, silloin sinut haetaan ambulanssilla.
  • Ota hätätilanteessa yhteys suoraan hätänumeroon 112.
  • Mökin osoitteen ja koordinaatit löydät Mökkikansiosta tai mökin seinältä. 
  • Ilmoita mahdollisesta loman keskeytymisestä myös Lomarenkaan palvelunumeroon.

Maskin käyttö vuokramökillä
Suosittelemme, että mökin omistaja ja asiakas käyttävät kohtaamisten, kuten avaintenluovutuksen, aikana maskia. Suosittelemme myös fyysisen etäisyyden pitämistä mahdollisuuksien mukaan.

Kokoontumiset vuokramökillä
Aluehallintovirastojen määräykset kokoontumisrajoituksista eivät koske yksityistilaisuuksia, kuten yksityisten henkilöiden järjestämiä juhlia. Yksityistilaisuuksia ovat kaikki yksityisluonteiset tapahtumat, jotka eivät ole yleisölle avoimia, kuten häät, hautajaiset, ristiäiset, syntymäpäiväjuhlat ja yksityiset illanvietot. Hallitus kuitenkin suosittelee, että näissäkin tilaisuuksissa noudatetaan yleisiä ohjeita hygieniasta, turvaetäisyyksistä ja muista järjestelyistä, joilla estetään koronavirustartuntoja. Myös kunnat ja sairaanhoitopiirit voivat antaa alueellisia suosituksia yksityistilaisuuksien järjestämisestä – tarkista alueelliset ohjeistukset aina ennen juhlien järjestämistä. Lisätietoja Aluehallintoviraston (AVI) sivuilta.

Vuokramökissä kokoontuminen perheen tai ystäväporukan kesken on yksityistilaisuus eivätkä kokoontumisrajoitukset siis koske mökkilomia.

Muistathan myös, että lomakohdetta saa käyttää enimmillään se henkilömäärä, joka on ilmoitettu lomakohteen kuvauksessa vuodepaikkamääränä tai mitä lomakohdetta varattaessa on sovittu.  Juhlat tai muut tilaisuudet, joissa lomakohteen henkilömäärä tilapäisesti ylittyy, on kielletty ilman Lomarenkaan, huoltajan tai omistajan lupaa.

Tehostettu siivous korona-aikana

Jos et ole varannut loppusiivousta, tulee sinun itse suorittaa siivous lähtöpäivänä. Korona-ajalle olemme laatineet erilliset siivousohjeet, joissa huomioidaan viruksen leviämisen ehkäisy. Lue siivousohjeet korona-ajalle tästä.

Muistutamme, että loppusiivouksen ostaneille on omat ohjeet, jotka voit lukea täältä.

 

Siirry mökkihakuun tästä!